Home Boomkwekerij

Boomkwekerij

Een sterk en groen gewas met maximale sierwaarde dat bestand is tegen alle weersomstandigheden, dat wilt u als boomkweker toch ook? Zoals uw afnemers dat van u verwachten, eist u ook van uw toeleveranciers betrouwbare kwaliteit en uitstekende service. Of het nu gaat om de beste potgronden en substraten, precisie bemesting, potten en containers, folies of het opstellen van een gewasbeschermingsstrategie, onze boomteeltadviseurs leveren u niet alleen een compleet productenpakket, maar begeleiden uw teelt ook met een deskundig advies op maat.

Betrouwbare kwaliteit
Sinds de oprichting in 1943 investeren wij in langdurige relaties met fabrikanten, die kwaliteit leveren en investeren in R&D, zoals Koppert Biological Systems, BASF, Bayer Crop Science, Bato Plastics, Oerlemans Plastics, Meteor Systems en ICL (voorheen Everris). Dat garandeert kwaliteit van ons productenpakket en de door goede relaties blijven onze teeltadviseurs altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Potgronden en substraten
Of u nu Prunussen, Platanen of Laanbomen kweekt in containers, voor elk boomkwekerijgewas leveren we een potgrond of substraat dat past. Want alleen als het substraat perfect is samengesteld met de juiste hoeveelheid lucht, voedingselementen, optimale pH en eventueel bodemleven, kan uw gewas optimaal groeien. Wij leveren diverse potgronden en substraten van o.a. BVB en Van Egmond. Op basis van uw wensen kunnen we het ideale recept voor u samenstellen.

Gewasbeschermingsstrategie opstellen
Het aanbod van beschikbare chemische gewasbeschermingsmiddelen neemt af dankzij strengere regelgeving en doordat er steeds minder nieuwe toelatingen bijkomen. Dat betekent dat de manier van denken in de boomkwekerij moet omschakelen van bestrijden naar het voorkomen van ziekten en plagen. Niet meer reageren als het probleem zich voordoet, maar planmatig werken. Om de plaag te voorkomen en (alleen als het echt niet anders kan) doelgericht te bestrijden met alle mogelijkheden die we nog hebben. Deze strategie moet vastgelegd worden met de gewasbeschermingsmonitor. Wij helpen u hier graag mee.

Meer weten? Maak een afspraak of neem contact op.

Willem
Adviseur boomkwekerij Adviseur sierteelt & boomkwekerij Adviseur sierteelt & boomkwekerij
wbraak@voscapelle.nl mkolbach@voscapelle.nl pkorten@voscapelle.nl
06-51406920 06-10172912 06-83033677
UA-25274573-1