Home Sportvelden

Sportvelden

Als fieldmanager of groundsman van een (gemeentelijk) sportbedrijf of betaald voetbalorganisatie bent u trots als uw velden er voor elke wedstrijd strak en groen bij liggen. Zoals de club dat van u verwacht, eist u ook van uw toeleveranciers uitstekende service en betrouwbare kwaliteit. Of het nu gaat om (gras)zaden, meststoffen, bodemverbeteraars & plantversterkers, wetting agents of (biologische)gewasbescherming, onze openbaar groen adviseurs leveren u niet alleen een compleet productenpakket, maar begeleiden u ook met een deskundig advies. Speciaal voor sportvelden en golfbanen ontwikkelden we daarom het VOSCA Bemestingsadvies, het VOSCA Gezonder Gras Concept en onze VOSCA Nematoden Beheersstrategie.

Meer weten? Maak een afspraak of neem contact op.

profielfoto_Bart profielfoto_Johan.jpg
Salesmanager Openbaar Groen,
Sportvelden & Golfbanen – Zuid-Nederland 
Adviseur Openbaar Groen,
Sportvelden & Golfbanen – Noord & Oost-Nederland
Adviseur Openbaar Groen,
Sportvelden & Golfbanen – West-Nederland
bkollenburg@voscapelle.nl jaalderink@voscapelle.nl pmook@voscapelle.nl
06-22698609 06-44966661 06-19173944Betrouwbare kwaliteit
Sinds de oprichting in 1943  investeren wij in langdurige relaties met fabrikanten die kwaliteit leveren en investeren in R&D, zoals Koppert Biological Systems, Barenbrug Holland, Melspring, Haifa NWE, Headland Amenity en AQUA-AID. Hierdoor kunnen wij kwaliteit van ons productenpakket garanderen en dankzij de goede relaties blijven onze adviseurs altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Hoogwaardig kennisniveau
Al onze adviseurs beschikken over het diploma 'Expert natuurgras', de HBO cursus van HAS Hogeschool. Wij zijn het enigste bedrijf in Nederland met vier gediplomeerde 'Experts natuurgras'. Voor u de zekerheid dat onze adviseurs beschikken over de hoogste technische en praktische kennis in het vakgebied.


Betrokken in de branche
Vos Capelle is actief en betrokken lid van de Branchevereniging Sport & Cultuurtechniek (BSNC) en donateur van de Nederlandse Greenkeepers Associatie (NGA).

VOSCA Bemestingsadvies
Ons ruime assortiment met bekende A-merken voldoet aan onze hoogste kwaliteitseisen tegen een eerlijke prijs. Vanuit die insteek ontwikkelden we in 2008 onze eigen VOSCA meststoffen. Continu voegen we steeds meer kwaliteitsproducten toe aan dit private label, zoals VOSCA Potgrond en VOSCA VitaTerra. Aan de basis ligt een actuele bodemanalyse. Vanuit de vraag van de bodem en plant, gebruiksdoel en –intensiteit, maken we een advies op maat.

VOSCA Gezonder Gras Concept
De wetgeving omtrent chemievrij beheer van golfbanen dwingt ons om (weer) na te denken over de onderhoudsstrategie. Om u als greenkeeper hiermee te helpen, ontwikkelden wij het VOSCA Gezonder Gras Concept. Dit concept bestaat uit vier pijlers:
1) Gebruik de juiste grassoort en -ras;
2) Stimuleer groei;
3) Verminder stress;
4) Bescherm uw grasplant.

VOSCA Nematoden Beheersstrategie
Als de bodem uit balans is, geven schadelijke (wortel)aaltjes (nematoden) problemen. Voor golfbanen zijn chemische middelen niet toegestaan, daarom ontwikkelden wij een beheersstrategie met biologische en natuurlijke producten. Deze strategie vermindert de druk van schadelijke (wortel)aaltjes aanzienlijk, tot wel 90% reductie na een eerste behandeling. De VOSCA Nematoden Beheersstrategie voedt en activeert namelijk de goede nematoden. Dit herstelt de balans in de bodem.
UA-25274573-1